artikel

Årsmöte med Vänsterpartiet i Skövde

Vänsterpartiet i Skövde har haft årsmöte och summerat valåret 2006. Där konstaterats att det politiska arbetet under 2006 naturligtvis dominerats av valrörelsen och valet. Vänsterpartiet i Skövde har trots sina begränsade resurser bedrivet en mycket bra valrörelse som resulterade i samma antal mandat som tidigare, fyra mandat av 61 i kommunfullmäktige.

  

Årsmöte med Vänsterpartiet i Skövde och vänsterns första riksdagsledamot från Skövde!

Vänsterpartiet i Skövde har haft årsmöte och summerat valåret 2006. Där konstaterats att det politiska arbetet under 2006 naturligtvis dominerats av valrörelsen och valet. Vänsterpartiet i Skövde har trots sina begränsade resurser bedrivet en mycket bra valrörelse som resulterade i samma antal mandat som tidigare, fyra mandat av 61 i kommunfullmäktige.

Egon Frid var riksdagskandidat och fick i den rollen också ge sig ut i Skaraborg samtidigt som flera medlemmar i Skövde gjorde stora insatser i valstugan på Hertig Johans torg. Vi klarade också på ett fantastiskt sätt av att plocka ihop hushållsutskicket som gick till alla hushåll i Skövde. Vi gjorde 25 000 foldrar.

Vi anordnade flera mycket lyckade valmöten och det som är särskilt värt att nämnas är då vi hade besök av vår partiledare Lars Ohly den 17 augusti som höll torgmöte, besök i S Ryd hos Föreningsrådet och ett välbesökt valmöte i Helensparken i strålande väder. Den 8 september var vår vice partiledare Alice Åström i Skövde.

På valdagen hade vi en valvaka i vår partilokal där vi kunde konstatera att Sverige fick en borgerlig regering, att vänsterpartiet backade till 5.9 % i riket, att vi tappade ett mandat från Skaraborg i regionvalet och att vi behöll våra fyra mandat i Skövde. Dessutom så var vi under kvällen nära att få behålla vårt riksdagsmandat genom att Egon Frid var på väg att få ett utjämningsmandat i Sveriges Riksdag. Detta blev dock inte klart förrän på torsdagen den 21 september då den slutgiltiga sammanräkningen av riksdagsvalet var klart.

Utöver Vänsterpartiets dåliga val generellt sett så kan också nämnas att i Skövde förstärktes den borgerliga regimen och Sverigedemokraterna kom in i fullmäktige med två mandat.

 

Årsmötet valde ny styrelse för 2007 och till ordförande valdes Carlos Bobadilla med Elisabeth Fierro Fredriksson, Egon Frid, Teres Östensson och Kristina Hedenberg som ledamöter i styrelsen och till ersättare valdes Robert och Kristofer Barta.

Årsmötet svslutades med att Egon Frid berättade om de första månaderna som ny riksdagsledamot och livet i Riksdagen.

Kopiera länk