Debatt

Ännu en borgerlig budget i Skövde med ökade klyftor!

Ett utdrag från mitt inlägg i budgetdebatten på kommunfullmäktige i Skövde i går kväll, 101122:

En ekonomi i balans och god ekonomisk hushållning är gott och väl för en kommunal budget.
Än viktigare är en god och tillräcklig resursfördelning till kommunens verksamheter och då särskilt en behovsbaserad resursfördelning.
Driftsformen är också oerhört viktig. Vänsterpartiet har i valet hårt drivit ”Världens bästa välfärd utan privata vinstintressen.” Vi kommer att arbeta för att driften ska ske i kommunal regi, för bästa resursanvändning och för bästa brukar- och personalperspektiv.
Två centrala frågor som skiljer budgetförslagen i kväll är dels hur mycket större budgeten kunde ha varit med en rödgrön regering, + 26,5 miljoner, dels med ett rödgrönt styre i Skövde och den rödgröna budgetförslaget, + 13, 5 miljoner.
Mer pengar är viktiga för kommunens ansvar för invånarnas behov, för sysselsättningen, för att erbjuda heltidstjänster och jämställda löner, för miljö- och kollektivtrafiksatsningar, för folkhälsan och förebyggande åtgärder och för unga i Skövde.
Vi i Vänsterpartiet i Skövde tar starkt avstånd från SD:s politik och förslag på kraftigt minskad flyktingmottagning och integration!
Klassklyftor kläds av SD i etniska termer – vilket är oacceptabelt och måste avslöjas varje gång det sker!

Egon Frid (V)
gruppledare för V i Skövde kommunfullmäktige

Kopiera länk