Motioner

Motion till KF i Skövde om säkerheten för boende i våra bostadsområden.

                                                                 101121

Motion till kommunfullmäktige i Skövde angående att öka säkerheten i skogsområdet mellan Coop Forum på Nolhagavägen och bostadsområdena Kilbacken och Rosenhaga.

Direkt norr om Coop Forum på Nolhagavägen är det ett skogsområde av naturlig karaktär. I området är det en del vattensamlingar, dammar som delvis är inhägnande.

Boende på Kilbacken har kontaktat mig/oss och föreslår att naturområdet
görs i ordning och säkerställs för ökad trygghet för främst barnen som leker i området.

Området behöver röjas upp och naturliga gångstigar kan anläggas. Dessutom behöver vattensamlingarna säkras så inget drunkningstillbud ska inträffa.

Det är viktigt att det finns naturliga områden nära bebyggelse men de behöver vara så säkra som möjligt för de boendes trygghet och säkerhet.

Detta är ett exempel på områden som behöver säkerställas för en ökad trygghet för de boende. Det finns säkert flera liknande områden i kommunen. Skövde kommun föreslås inventera liknande områden gärna tillsammans med hyresgäster och deras organisation Hyresgästföreningen, som ofta väl känner till hur säkerheten och tryggheten kan stärkas i kommunens bostadsområden.

Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta:

att Skövde kommun gör i ordning och säkerställer naturområdet mellan Coop Forum på Nolhagavägen, Kilbacken och Rosenhaga.

att Skövde kommun inventerar de naturområden som boende upplever som osäkra och otrygga i syfte att öka säkerheten och tryggheten för boende i kommunens bostadsområden.

För Vänsterpartiets kommunfullmäktigegrupp

Egon Frid (V)

Kopiera länk