Aktiviteter

Extra medlemsmöte inför 1 maj

Vänsterpartiets symbol.
Röd nejlika.
Ung vänster.
Medlemsmöte Vänsterpartiet Skövde 2015-04-09

Isabell gick igenom planen för 1 maj som den ser ut såhär långt:
• Samling Helenaskolan kl 13
• Tåg genom stan
• Helénsparken bokad från 13-17
• Trubadur David Bergkvist i Helénsparken
• Isabell välkomsttalar
• Tal av Håkan Svenningsson från riks med tema om vad som är aktuellt för V idag
• Tal av Gabryjel Blom från Skövde-föreningen på temat ”varför är jag socialist och vad innebär det att vara vänsterpartist idag”
• Tal av Evelina Åsgård från Ung Vänster
• Internationalen, närvarande styrelseledamöter från deltagande kommuner håller ihop sången från scenen
De banderoller vi har i källaren gicks igenom och möjliga teman för nya banderoller och plakat diskuterades, ca 4 nya banderoller borde vi ha.
Två extra aktiviteter i Helénsparken bestämdes:
1. Alla plakat ställs upp på rad mot häcken och vid fikabordet delar vi ut röda små klisterlappar som folk kan få och sätta på det plakat de tycker har det mest angelägna budskapet.
2. När vi byter talare (mellan Håkan och Gabryjel samt Gabryjel och Evelina) så går 3-5 personer upp på scenen med plakat på olika teman och läser upp det som står på plakatet och ev nåt mer på samma tema och släpper sedan en röd ballong.
3. Ev skulle vi ha en tredje aktivitet där vi delar ut röda ballonger som kan släppas när vi sjunger Internationalen
Fördelade uppgifter:
1. Annika ska kolla ljudanläggningen ihop med Carlos
2. Matilda (ordf. Ung Vänster) köper material (kontaktar Ingmari på distriktet om delad finansiering mellan V och Ung Vänster), tyg till 4 banderoller och papper till ca 10 plakat
Hemläxa:
1. Maila till Isabell ([email protected]) om tips på lämpliga välkända låtar som trubaduren kan varva med sitt eget material
2. Fundera på texter till plakat på temana: Inte till salu-Välfärden, Antirasism-Allas lika värde, Socialism-solidaritet, Miljö, Feminism, 6 h arbetsdag, Bygga mer-billiga hyresrätter, Lokala frågor
Nästa möte:
Medlemsmöte 20 april kl 18:30 då vi bla bestämmer texter till nya banderoller och plakat som skall tas fram. Den 25 april är det pysseldag ihop med Ung Vänster för att göra banderoller och plakat, drop-in från kl 14. Välkomman då- Alla behövs!

Kopiera länk