Debatt

Ja till lönelyft för lärare i Skövde kommun

Gårdagens medlemsmöte (27 aug) resulterade i denna debattartikel vi idag sänt in till Skaraborgs allehanda (SLA). Den sammanfattar våra uppfattningar om lärarnas och förskolelärarnas uteblivna lönelyft i Skövde kommun och är en motpol till Socialdemokraternas och Centerpartiets ovilja till densamma.

Lärarnas löner måste stå i proportion till deras studietid, studielån och gedigna arbetsinsats. Därför vill Vänsterpartiet se ett lönelyft för Skövdes lärare. Idag väljer många andra yrken med bättre löneutveckling. Att höja lärarlönen bidrar till ökad jämställdhet och höjer statusen på yrket. Skövde måste våga ändra riktning, våga satsa och våga investera i skolan och dess personal.

Gabryjel Blom, ers. i kommunfullmäktige (v)
Mats Kristiansson, styrelseledamot (v)
Isabell Ankarström, ordf. (v)

Kopiera länk