Aktiviteter

Årsmöte 12 februari 2017

Några av mötesdeltagarna.

Vänsterpartiet Skövde har haft årsmöte. Precis som förra året var vi på gemytliga Lassagården. Precis som förra året var Eva-Lena Öhman från partistyrelsen ordförande.

Förutom att Erik Edlund lämnat och Erik Karlsson tillkommit utgörs den nya styrelsen för Vänsterpartiet Skövde av samma personer som den förra. Däremot har uppdragen ändrats ganska mycket.

Den största skillnaden jämfört med tidigare är nog att vi nu har två ordförande: Tove Ekblad (nyval) och Rickard Ornblad (nyval). Ny kassör är Annika Holmén. Sekreterare är dock som tidigare Gabryjel Blom.

Ledamöter i den nya styrelsen är Carlos Bobadilla, Elizabeth Fredriksson och Mats Kristiansson. Ersättare i den nya styrelsen är Isabell Ankarström och Erik Karlsson.

Kontaktuppgifter till ​den nya styrelsen finns här: Vänsterpartiet i Skövde: Styrelse.

Revisorer är liksom tidigare Laura Lezama och Christer Wahllöf.

Eva-Lena berättade också om det senaste mötet med partistyrelsen. Bland annat pratade hon om den oro som finns inför att politiken blir alltmer orienterad högerut. Inte minst oroväckande är moderaternas planer på samarbete med Sverigedemokraterna. Läs mer här: Moderaterna och Sverigedemokraterna i ett första möte.

Alla moderater tycker dock inte att det är en god idé. Läs mer här: Moderaterna säger nej till SD-samarbete i landstinget. Dessutom säger Moderaternas vice ordförande Peter Danielsson enligt artikeln M-ledningen förbjuder sina lokalpolitiker att kasta sig i armarna på SD att ”i enskilda frågor kan Moderaterna söka stöd hos SD. Men vi ska inte ‘bilda regering’ eller samarbeta om budget med dem. Detta gäller nationellt, regionalt och lokalt.”

Mötet avslutatades med fika. Det blev både prinsesstårta och toscatårta. Kan vara något att fundera på inför nästa årsmöte för de medlemmar i Vänsterpartiet Skövde som gillar dylika bakverk och inte var med i år …

Text: Mats Kristiansson.
Bild: Dag Fredriksson.

Kopiera länk