artikel

Egon firar 25 år i Skövde kommunfullmäktige!

Den 31 januari 1983 var Egon Frid (v) på sitt första kommunfullmäktige i Skövde. Detta möte hölls då i Eric Ugglas då stadshuset var långt i från byggt vid den här tiden. Egon kom in som 1:e ersättare i valet 1982 efter Edvin Dahl och Isa Bladh. I januari 1983 kom Edvin Dahl in i landstingsstyrelsen och avgick från kommunfullmäktige. Då klev Egon Frid in som ordinarie ledamot av kommunfullmäktige i Skövde och deltog på sitt första sammanträde. Inte nog med det!
Egon deltog dessutom i debatten och hade eget yrkande om planerna att bygga en stugby på kanten av Billingen norr om Billingehus. Efter framträdandet i kommunfullmäktige ville dåvarande ordförande Stig Aaby Ericsson tala med herr Frid för han ansåg att man bara fick vara med och lyssna de första tre åren utan att varken yttra sig eller lägga förslag. Han skulle bara veta hur det blev sedan.
25 år i kommunfullmäktige, ca 250 möten och med en nästan hundraprocentig närvaro. Hur ska detta firas? Jo genom en motion så klart. Så på kvällens fullmäktige till ära lämnade vänstern in en motion om att Skövde bör bli en Fairtrade city. Läs motionen här intill!

 

Kopiera länk