Aktiviteter

Medlemsmöte oktober 2015

Temat skulle egentligen varit “6 timmars arbetsdag”. Eftersom det var så få deltagare flyttades dock detta tema till ett senare medlemsmöte.

Gabryjel Blom informerade om det politiska läget i kommunfullmäktige. Han sa bland annat att Cementa har diskuterats apropå att tillståndet för brytning löper ut 2017 och att Sverigedemokraterna har lämnat in en interpellation angående hur ett nytt tillstånd för att bygga en moské i Södra Ryd har kunnat ges utan diskussion.

Han sa vidare att en motion om 6 timmars arbetsdag kommer att lämnas in och att medlemmarna i Vänsterpartiet Skövde ska bjudas in till pläderingen för motionen om att cellprovstagning ska ingå i
försörjningsstödet.

Beslut om två offentliga möten togs, ett om bostäder med Nooshi Dadgostar och ett om 6 timmars arbetsdag med Mats Pihlhem.

Gabryjel Blom rapporterade slutligen om studiebesöket på Värmeverket, som bland annat innehöll en presentation och en rundvandring, samt paneldebatten som UNF (Ungdomens Nykterhetsförbund) arrangerat, där bland annat åldersgränser på krogar och Systembolaget samt gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker diskuterades.

Mats Kristiansson.

Kopiera länk